Richting Europa
19-03-2020

Na een paar dagen Bermuda, vertrekt de Thalassa op 10 maart richting de Azoren. De laatste stop waar een solo-bivak en het beschilderen van een stuk van de kade gepland staan, zoals de afgelopen 10 jaar als symbolische afronding gedaan wordt. En dan komt een paar dagen later een mail binnen van kapitein Sam: de Azoren zijn gesloten, Corona is ook daar een feit. Dat betekent dat de Thalassa door moet varen richting Europa, het wordt een overtocht van meer dan een maand. Op dat moment nog in de gedachten dat er wellicht in een ander land aangelegd kan worden. Maar elke dag is anders dan de vorige, Europa gaat op slot en het wordt een rechtstreekse reis naar Nederland. Er is een watermaker, voedsel gaat op rantsoen en huiswerk en toetsen maken zonder op school te zijn, kunnen ze al. De Thalassa is zo ongeveer de enige plek in de wereld geworden waar het 100% Corona-vrij is.

Thomas schrijft in zijn SAILmail: Jongens allemaal even naar de salon! Dat hoorde wij en we dachten oh wat gaat dit nou weer worden. Sam wreef even over zijn hoofd en begon met íehm jongens de Azoren is op lock down gegaan. Dat betekent dat wij ja dat wij gaan doorvaren  naar Nederland. Wat is dit nou weer. Wij kregen ook te horen dat wij zuinig moesten gaan doen met het eten. We zijn nu al weer 6 dagen op zee. Voor jullie dus 7 dagen. Hoe vind ik het?  Nou we gaan weer naar NL. Ik vind het daardoor echt fantastisch. 

Thomas schrijft verder wat ze allemaal gaan doen ter vervanging en zegt: Ik vind dat School at Sea het goed heeft opgelost. De flexibiliteit om om te gaan met een wereld die dag per dag anders is dan de dag ervoor, hebben ze door dit SaS-avontuur dus al geleerd.

Top