Den Helder - Tenerife
11-11-2019

Op 27 oktober krijgen we een app van SaS: de boot vaart de Noordzee op, richting de eerste stop: A Coruña en Santiago de Compostella. Het eerste telefoontje van Thomas een week later: berichten over zeeziekte, pap die niet te eten is, gemis en de eerste dolfijnen. Thomas geeft aan dat een paar dagen ‘uitkijken’ over zee hem nu al leren wat en wie echt belangrijk zijn voor hem.

En wat doet hij dan zoal? Misschien leuk van hem zelf te horen, uit de SAILmail die elke maandag komt:

‘Hoe is het leven hier? Nou als je wacht hebt, dan slaap je tot 1 uur in de middag en als je school hebt dan tot 07;45 en dan ontbijt. Daarna ga je aan je school tot 11 uur, want om 11 uur krijg je een stukje fruit en dan ga je weer door met school tot 1 uur en dat lunch je en krijg je een uurtje vrij. Om 4 uur krijg je vaak iets lekkers (nah het is maar wat je lekker noemt). Om 6 uur ben je eindelijk klaar en dan mag je doen wat je wil. Hoe ver ben ik in mijn ontwikkeling? pffff wat is het hier zwaar. Ik ben nu al en stuk ouder in mijn gedrag. Ik heb vandaag ook gewoon mijn eigen was gedaan!!!! Ik kan nu ook wel zeggen dat ik nu echt geen angsten ken hahaha’

Op naar Tenerife, we zijn benieuwd naar de verhalen en het volgende telefoontje. Wanneer…..? Dat zal de wind bepalen ;-). Let’s do this!!! zoals Thomas schrijft in zijn eerste bericht.

Top